RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

7 липня

Всі новини

Заворушення у Ворохті: поліція відкрила провадження

Після нападу на представників ТЦК у Ворохті Івано-Франківської області поліція відкрила два кримінальних провадження за фактом хуліганства та перешкодження законній діяльності ЗСУ.

Про це пише поліція Івано-Франківської області на Facebook.

В поліції зауважили, що за фактами протиправних дій у Ворохті розпочато два кримінальних провадження.

4 липня у селищі Ворохта Івано-Франківської області близько опівдня трапився інцидент – місцеві мешканці порушували порядок та провокували конфлікт з представниками ТЦК, одному військовому завдали тілесних ушкоджень:

"Група осіб зухвало та грубо порушували громадський порядок, вчинили конфлікт з військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП, які на той момент виконували свої службові обов’язки. 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень та пошкодили автомобіль".

Правоохоронці провели роз’яснювальну роботу з місцевими мешканцями: "Конфлікт вдалося оперативно припинити".

Пізніше поліція опитала потерпілих військовослужбовців, встановила свідків конфлікту, а також вилучила відео з камер спостереження та пошкоджений транспортний засіб. Потерпілого, якому завдали тілесних ушкоджень, доставили в медзаклад. Слідчі відкрили кримінальні провадження:

"За фактом протиправних дій слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 114 - 1 (Перешкодження законній діяльності Збройних Сил України) Кримінального кодексу України".

Читайте також у "Апостроф" про те, що у скандалі щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей оприлюднена інформація не підтверджується фактами.