RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Фонд Дениса Парамонова та БФ молодіжної ініціативи "Надія" забезпечили лікарні на передовій сучасним медобладнанням

Завдяки Благодійному фонду Дениса Парамонова та БФ молодіжної ініціативи "Надія" й їхнім партнерам у лікарнях на передовій з’явились 4 "штучні нирки", 5 апаратів Еsay Pulse Schiller для проведення реанімаційних дій, а також електрохірургічний апарат, що допоможе врятувати більше життів.

Медустанови у прифронтових містах та на передовій наразі потребують підвищеної уваги, адже не завжди мають достатньо сучасного обладнання за допомогою якого можна рятувати життя. БФ Дениса Парамонова та Фонд молодіжної ініціативи "Надія" за підтримки партнерів продовжують забезпечувати обладнанням лікарні на передовій та прифронтових населених пунктах. Фонди вже придбали 5 апаратів ЕsayPulseSchiller для реанімаційних дій як в польових умовах та під час евакуації, так і у відділеннях інтенсивної терапії. Меценати доставили 4 Prismaflex – "штучні нирки" для пацієнтів з гострою нирковою недостатністю.

Загалом лише за останні кілька місяців придбано і доставлено на передову обладнання на суму близько 15 млн грн.

Під час останнього візиту на Донеччину благодійники передали електрохірургічний апарат, медичний відсмоктувач, апарат для герметизації судин та іншеобладнання госпіталю ДПСУ поблизу лінії зіткнення.

Денис Парамонов наголошує, що благодійники мають згуртуватися для нарощування допомоги лікарням: "У держави дуже багато нагальних завдань, а тому частину відповідальної роботи по забезпеченню медустанов у прифронтових містах та селах мають взяти на себе саме меценати та благодійні організації. Разом з партнерами ми робимо усе можливе, щоб якомога більше українців отримали кваліфіковану медичну допомогу. Намагаємося знаходити різноманітне сучасне обладнання, доставляючи його у відповідні медзаклади. У багатьох випадках йдеться дійсно про унікальне обладнання, завдяки якому лікарі мають змогу рятувати життя".

Голова наглядової ради фонду "Надія", перший заступник голови комітету ВР з питань здоров'я нації Валерій Дубіль підкреслив важливість співпраці благодійних організацій: "Співпраця фонду "Надія", Фонду Дениса Парамонова, і меценатів, які включаються в наші благодійні проекти, – це приклад ефективної роботи із забезпечення медзакладів на лінії фронту найнеобхіднішим обладнанням. Від того, наскільки добре оснащений шпиталь, напряму залежить якість і ефективність допомоги, а головне - життя наших воїнів, які вони зможуть врятувати", – розповів Валерій Дубіль.

Благодійну ініціативу підтримують меценати та підприємці Святослав Нечипоренко, Андрій Здесенко, Анатолій Шкрібляк, Андрій Милованов та Олексій Омельяненко.

БФ Дениса Парамонова та БФ молодіжної ініціативи "Надія" з партнерами з перших днів повномасштабного вторгнення рф надає системну допомогу прифронтовим шпиталям. Закуплено і доставлено в лікарні поблизу лінії зіткнення критичного медобладнання на понад 100 млн грн: це 3 кабінети гастроколоноскопії, понад 10 апаратів ШВЛ, понад 10 апаратів для непрямого масажу серця, десятки швидких, 2 апарати КТ і МРТ-апарат, ультразвукові скальпелі, і багато іншого, що необхідне для порятунку життів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: