RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

Причина відстрочки від мобілізації актора «95 кварталу» спричинила хвилю обурення

Пояснення 34-річного актора "95 кварталу" Руслана Ханумака, який нещодавно повідомив, як зміг виїхати з країни, збурило соціальні мережі.

Матеріал підготував "Апостроф".

В соціальній мережі Instagram він написав, що не порушує законів про мобілізацію, одразу пройшов ВЛК і МСЕК. Він наголосив:

"Ніколи не думав, що страшна хвороба з двох років у вигляді астми мені колись, хоч би як це звучало, "зіграє на руку" і дасть змогу побачитися з дитиною. Усі мої близькі, друзі, знайомі, колеги знають про постійний сальбутамол у моїй кишені і періодично астматичні напади".

За словами Ханумака, "... так у нас у сім'ї це від діда по мамі, і кому треба сказати "спасибі" за виїзд, то це не Президенту, з яким ми разом працювали тільки на передвиборчій кампанії, а покійному дідові Арто".

Допис актора в соцмережі викликав хвилю обурень – зібрав вже понад 1500 коментарів. Окрім переважно негативної реакції користувачі діляться власним досвідом - пишуть, що мають знайомих чи родичів, котрих визнали придатними навіть з астмою.

Варто наголосити, що відповідно до наказу МОУ №490 "Про затвердження Змін у Положенні про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України", до переліку хвороб, з якими не можуть мобілізувати до війська, зокрема до категорії хвороб органів дихання, належить тяжка персистуюча бронхіальна астма – вона може стати підставою для звільнення від військової служби: "Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку".