RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

Проєкт "єДозвіл" - ліцензії для бізнесу стануть доступні у "Дії"

В Україні оформити ліцензії та дозволи для бізнесу можна буде на порталі державних послуг "Дія". Уряд дав старт системі "єДозвіл" для бізнесу, ухваливши відповідну постанову.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Там зазначають, що невдовзі на порталі буде доступний повний цикл процедур видачі дозвільних документів, що скоротить бюрократичні процедури.

"Скоро на порталі Дія українці зможуть отримувати повний цикл процедур видачі дозвільних документів. Без черг, купи паперів та корупції. Працюємо над проєктом спільно з Мінекономіки", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що система в автоматичному режимі буде здійснювати перевірки документів, які завантажить користувач за спеціальним алгоритмом. Так, у разі низького рівня ризику - можлива миттєва реєстрація. Якщо система виявить ризики - заяву відправлять на розгляд представника держоргану, який має надати відповідь про видачу ліцензії упродовж десяти днів.

"єДозвіл" надасть підприємцям можливість у кілька кліків:

  • подавати заяви про отримання/відновлення/зупинення/анулювання ліцензій, розширення/звуження господарської діяльності;
  • повідомляти про різні зміни в документах та відомостях, які були додані до заяви;
  • створювати/подавати декларації відповідності матеріально-технічної бази до вимог законодавства з питань охорони праці;
  • одержувати дані про стан чи результати розгляду е-документів;
  • здійснювати оплату надання адмінпослуг;
  • подавати скарги на дії органу ліцензування щодо порушення норм законодавства щодо ліцензування.

"На першому етапі будуть доступні декларації у сфері охорони праці, з вересня можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність. Поступово перелік послуг розширюватиметься. Функціонал єДозволу буде також доступний у межах комплексної послуги е-Підприємець", - додали у Мінцифри.

Раніше ми писали, що в застосунку "Дія" запровадили комплексну послугу е-Підприємець.