RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

СБУ: РФ застосувала ракету Х-101 для удару по «Охматдиту»

Слідчим Служби безпеки України вдалося встановити ракету, якою Росія вдарила по дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" – за попередніми даними вказують на Х-101, уламки якої фіксували на місці влучання. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за кваліфікацією "воєнний злочин".

Про це інформує Служба безпеки України.

В повідомленні співробітники зауважують, що слідчим СБУ на основі попередніх даних вдалося встановити ракету, якою російські окупанти вдарили по "Охматдиту" – вказують на Х-101.

"СБУ кваліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження", – йдеться в повідомленні від СБУ.

На місці трагедії вже знайшли та зафіксували відповідні докази: "... зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети".

Голова СБУ Василь Малюк прокоментував удари РФ наступним чином:

"Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист – це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя".

Слідчо-оперативна група СБУ разом з Національною поліцією та іншими відповідними службами продовжують працювати на місці трагедії: "У межах кримінального провадження, розпочатого Службою безпеки ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством), триває розслідування".

Комплексні заходи проводяться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше "Апостроф" також писав, що у понеділок, 8 липня, військові моряки ВМС ЗС України знищили одну крилату ракету.