RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Росія використовує нову тактику для ударів, щоб максимізувати шкоду - ISW

Удари російських окупантів 8 липня можуть свідчити про те, що армія противника намагається використовувати нову тактику ураження, щоб максимізувати шкоду від серій атак по Україні.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В звіті зауважується, що російські ракетні удари, здійснені у понеділок, 8 липня, можуть свідчити про використання росіянами нової тактики, щоб максимізувати шкоду від серій ударів.

Аналітики передають слова речника ВПС України полковника Юрія Ігната стосовно того, що російські війська постійно вдосконалюють свої можливості розвідувальних і ударних безпілотників, а також ефективність як крилатих, так і балістичних ракет. Зауважується, що під час удару 8 липня російські крилаті ракети летіли на "надзвичайно низьких" висотах.

На думку фахівців ISW, припущення Ігната про те, що російські сили завдають ударів крилатими ракетами на таких низьких висотах, вказує на те, що "... російські сили, ймовірно, дещо вдосконалили свою тактику, щоб завдати максимальної шкоди українській інфраструктурі, не даючи українській протиповітряній обороні практично ніякого часу на реагування, доки ракета не опиниться в безпосередній близькості від землі".

Як писав раніше "Апостроф", колишній речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат розповів, до яких хитрощів вдаються росіяни, аби завдати якомога болючішого удару по Україні. За його словами, 8 липня російські крилаті ракети летіли на надмалих висотах.