RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Дмитро Кулеба: Ракетний обстріл України підставив Орбана із його "мирною місією"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що російський диктатор Володимир Путін ракетною атакою 8 липня підставив угорського прем’єра Віктора Орбана із його "мирною місією".

Про це Дмитро Кулеба розповів в етері національного телемарафону.

Він зауважив на тому, що ракетним ударом Росії, зокрема і атакою по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, російський диктатор "підставив Орбана". Коментує це наступним чином:

"Поки Орбан прилетів у Київ, потім – одразу скажу, що не було погоджено з Україною – полетів у Москву, потім в Китай і називає це "місією миру 1", "місією миру 2", "місією миру 3". Говорить про припинення вогню, а Путін завдає удару по дитячій лікарні, по українських заводах, українських містах, масовано вбиває десятки людей".

За словами Кулеби, господар Кремля ставить Орбана у скрутне становище:

"Він (путін. – "Апостроф”) ставить у скрутне становище Орбана, тому що на такому тлі просувати наратив про те, що Путін готовий до якогось врегулювання, стає надзвичайно складно".

Разом з тим він ще раз нагадав, що позиція України залишається чіткою та зрозумілою:

"Наша позиція досить чітка. Вона була доведена про прем’єр-міністра Орбана у Києві. Складається з двох елементів: по-перше, жодних домовленостей про Україну без України; по-друге, є основа для припинення війни – це "формула миру", ініційована Україною, яка базується на принципах Статуту ООН і поваги територіальної цілісності".

"Про все інше ми готові розмовляти, але ці два принципи є абсолютно недоторканними, – підкреслив міністр закордонних справ та додав: – З Угорщиною треба продовжувати говорити… і ми це робимо. Але оці принципи ніхто не порушить".

Читайте також в "Апостроф", як прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який наразі перебуває на саміті НАТО у Вашингтоні, провів там зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та назвав його успішним посередником між воюючими Росією та Україною.