RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Нардеп попався на незаконному збагаченні

НАЗК провели моніторинг способу життя та виявили у нардепа Ігоря Кісільова ознаки корупційного правопорушення.

Про викриття корупціонера розповіли в пресслужбі НАЗК.

Корупціонером виявився Ігор Кісільов, про "оборудки" якого випустили розслідування "Bihus.info". Саме за зверненням журналістів почалось розслідування дій нардепа.

"Так, у 2021 році його теща придбала квартиру в елітному житловому комплексі Diamond Hill площею 360 кв.м в центрі столиці за 5,5 млн грн. Проте Національне агентство знайшло докази суттєвого заниження вартості житла – реальна ринкова вартість помешкання на дату його набуття складала близько 65 млн грн", - йдеться в повідомленні НАЗК.

Також НАЗК було виявлено спробу приховати реальну вартість квартири через внесення недостовірних параметрів в документи, зокрема зловмисники зазначили її розташування у гуртожитку периферійної зони Києва.

Окрім того, дружина народного депутата придбала автомобіль Mercedes-Benz S350L, реальна вартість якого майже втричі перевищує ту, що була вказана в договорі купівлі-продажу.

"НАЗК не встановило законних джерел походження коштів, за які були придбані квартира та транспортний засіб за майже 65 млн грн та понад 5,5 млн грн відповідно, що належать близьким родичам посадовця", - пишуть НАЗК.

Висновок по справі НАЗК передали в Офіс Генерального прокурора для подальшого вирішення питання щодо долі зловмисників, корупціонерам грозить ст. 368-5 КК України.