RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Кремлівський "воєнкор" заочно отримав 15 років тюрми

За наданими СБУ матеріалами 15 років тюрми заочно отримав кремлівський "воєнкор", який наводив російський С-300 по Миколаєву.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Заочний строк отримав "воєнкор", зрадник України Сергій Лебедєв зі з псевдонімом "Лохматий".

Зловмисник працює на фсб як "позаштатний воєнкор" московського "РИА Новости" та переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Донецьку.

За матеріалами СБУ суд призначив Лебедєву 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як встановили в СБУ, агент окупантів виконував завдання фсб за декількома напрямками.

Перший – це збір розвідданих про Сили оборони та коригування повітряних атак рф на цивільну інфраструктуру України.

Для цього зловмисник залучав інформаторів, яких знаходив у власному Telegram-каналі із загальною аудиторією понад 30 тис. підписників.

Так, за наведенням одного із підписників "Лохматий" скоригував удар російськими ракетами С-300 по багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року.

Також Лєбєдєв залучив до співпраці мешканця Закарпаття, який "зливав" зраднику локації військових підрозділів у прикордонному регіоні.

В той самий час Лебедєв брав активну участь у підготовці сюжетів для пропагандистських телеканалів росіян. Там він поширював фейки про ЗСУ та обстановку на фронті.

На підставі доказів, які зібрали слідчі СБУ, суд визнав Лебедєва винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).