RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Оновлення даних через "Резерв+": у Міноборони уточнили, чи треба йти в ТЦК

У Міністерстві оборони розповіли, чи потрібно звертатися у Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) після оновлення даних у спеціальному мобільному застосунку "Резерв+".

Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина Черногоренко, інформує "Суспільне".

Як відомо, в Україні громадяни призовного віку до 16 липня 2024 року мали внести оновлені облікові дані в Терцентрах комплектування. Зокрема, дозволили це зробити через Резерв+.

Представниця міністерства зазначила, що після успішного внесення нових даних у "Резерв+" додаткове звернення в ТЦК не потрібне, адже цього цілком достатньо для виконання норм нового законодавства.

Черногоренко зауважила, що військовий квиток у застосунку "Резерв+" за законодавством та постановою уряду володіє юридично аналогічною силу, що й паперовий. При цьому у мобільному застосунку це можна зробити доволі швидко.

"У застосунку "Резерв+" достатньо заповнити необхідну інформацію, а формування електронного військового квитка взагалі відбувається миттєво. Для порівняння послуга оформлення електронного військово-облікового документа в ТЦК в середньому забирає 30 хвилин. Це лише оформлення, без часу в черзі, без вашої дороги туди і назад, а очікування документа забирає до п'яти робочих днів", - пояснила заступниця голови Міноборони.

Окрім того, рішення про бронювання для більш ніж 340 тисяч осіб вже відображені у застосунку. Ще відомство має намір додати у "Резерв+" функцію електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) та рекрутингу в армію.

Нагадаємо, уряд підтримав скорочення паперового навантаження на Територіальні центри комплектування, дозволивши друк, а не виписування повісток.