RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Одного з головних податківців Києва зловили на хабарях

Співробітники Служби безпеки України викрили на корупції одного з головних податківців Києва. Затримати фігурантів справи вдалося під час передачі другої частини хабаря.

Про це інформує Служба безпеки України в Telegram.

На хабарях вдалося затримати виконуючого обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві. Матеріали справи свідчать про те, що посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців.

В СБУ пишуть: "Задокументовано як фігурант одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. В обмін на грошову «винагороду» чиновник обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального".

Для реалізації своєї схеми, зокрема для комунікації з очільником компанії та передачі хабаря, посадовець залучив знайомого.

СБУ вдалося задокументувати отримання чиновником першої частини неправомірної вигоди та затримати фігуранта разом із посередником одразу під час передачі другої частини "траншу". Наразі їм оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Надалі вирішуватимуть запобіжний захід учасникам корупційної схеми.

"Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна, – йдеться у повідомленні з приміткою: – … відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду".

Раніше "Апостроф" писав, що у Чернівцях СБУ затримала агента ФСБ, який готував координати для вогневого ураження ключових транспортних шляхів.