RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

В ОСУВ "Хортиця" пояснили, чому росіяни почали активніше діяти на Покровському напрямку

Російські окупаційні війська зберігають намагання просунутися на Покровському напрямку, концентруючи свої зусилля зокрема біля Новоолександрівки. Та попри спроби окупантів просуватись далі Сили оборони продовжують завдавати противникові втрат.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Варто зауважити, що 12 липня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на Покровському напрямку українські оборонці відбивали 41 атаку окупантів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Новоселівка Перша, Сокіл, Прогрес, Яснобродівка і Карлівка Донецької області. Зокрема зауважували увагу на тому, що противник концентрував зусилля біля Новоолександрівки, де пройшло 14 боєзіткнень.

Щодо цього речник ОСУ військ "Хортиця" сказав наступне:

"Покровський напрямок вже не один місяць залишається найгарячішим по всій лінії бойового зіткнення. Адже ворог не припиняє спроб і намагається концентрувати свої зусилля якраз біля цих населених пунктів".

За його словами, загарбники за підтримки авіації намагаються витісняти українські підрозділи із займаних позицій.

На питання, чому противник концентрує свої зусилля на Покровському напрямку, Волошин говорить наступне:

"Ворог концентрує там свої зусилля тому, що намагається проходити після того, як вони перейшли від Очеретиного, далі проводити активні бойові дії за населені пункти".

Попри те, що ворог на цьому напрямку не припиняє свої спроби, росіяни, за словами речника ОСУ військ "Хортиця", зазнають великих втрат:

"Ситуація ускладнюється тим, що ворог там не припиняє свої спроби. Однак наші Сили оборони відбивають ворога на тому напрямку, дають адекватну відповідь. Ворог несе чималі втрати. Для прикладу, лише за минулу добу там ворог втратив понад 200 осіб загиблими та пораненими. Знищено кілька одиниць бронетехніки, артилерійські системи, автомобілі та мотоцикли, якими він намагався штурмувати. Також пошкоджено чимало бронетехніки, це і гармати, і міномети".

Читайте також у "Апостроф", яку нову тактику пересування росіян на фронті помітила Інгулецька бригада.