RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

У Львові одіозний противник мобілізації Остап Стахів влаштував провокацію

Відомий антивакцинатор та противник мобілізації Остап Стахів намагався влаштувати у Львові бійку з ветераном війни Станіславом Федорчуком.

Про це ветеран розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора зустрів на вулицях Львова не будь-кого, а відомого "правозахисника", "журналіста" та "блогера" Остапа Стахіва. На запитання як справи за підозрою по статті 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу), Остап почав розповідати що "виїб**" СБУ і радісно повідомив, що прокурор, який вів його справу, втік з України.

Далі цікавіше. Коли я сказав йому, що його антимобілізаційна діяльність є антидержавною та промосковською, наш "активіст" вхопив телефон і почав волати, що він у прямому етері. За 10 хвилин приїхала «група підтримки» з антимобілізаційного клубу. Разом з Остапом було 8 осіб. Побачивши УБД трохи заспокоїлись, хтось з гурту навіть показав своє посвідчення. Спочатку була обрана стратегія спровокувати на бійку, навіть патрульну поліцію наперед викликали)", - написав Федорчук.

Після цього Стахів почав розповідати ветерану про те що ТЦК нелегальний орган, який не має працювати з мобілізацією; що воювати мають тільки добровольці; що в ТЦК працюють тільки корупціонери, хабарники і садисти і що з усіма питаннями треба сходити до президента, парламенту та Кабміну.

"На прощання Остап повідомив, що має спецзасоби для самозахисту і на тому пішов", - розповів ветеран.

Федорчук додав, що Україна не є ідеальною державою і необхідно реагувати на порушення закону, ким би воно не здійснювалося.

"Остап Стахів та його клуб займається поширенням конспірологічних теорій, спрямованих проти державних інституцій, зокрема тих, які мають здійснювати мобілізацію. Це відкрита антидержавна та антиукраїнська діяльність. Служба безпеки України, імітація роботи в часі війни, це саме те, що варто демонструвати суспільству? Ніхто не має права паплюжити Збройні сили України, а також тих військових, які служать в ТЦК. Досить робити вигляд, що розбудовані мережі антимобілізації це громадянська активність. Активісти на війні та у волонтерстві", - зазначив Федорчук.

Нагадаємо, Остап Стахів до 2022 року був відомий як лідер антивакцинаторів. Також він проводив мітинги проти незаконної забудови, блокував дороги, влаштовував акції "за права простих людей" і намагався потрапити в політику. З вересня 2022 року Стахів та його рух "Права людини" активно критикують проведення мобілізації. Зокрема, що ТЦК начебто "будує концтабори". На думку Стахіва, незаконні не тільки ТЦ, але і повістки, бо вони неправильно оформлені й використовують незатверджений герб України. Рух Стахіва має 7 000 підписників у Viber, а також велику локальну мережу в усіх областях.