RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

На кордоні з Молдовою затримали велику групу ухилянтів

Прикордонники на Одещині запобігли спробі незаконного перетину кордону до Молдови. Для цього 27 чоловіків мали намір скористатись послугами Телеграм-каналу, а в разі успіху повинні були заплатити від 4 до 7 тис. доларів.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Держприкордонслужби.

"Оперативні співробітники Подільського загону спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ затримали чоловіків, які намагались незаконно потрапити до Придністровського регіону Молдови", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що для реалізації свого плану клієнти звернулись за допомогою до адміна Телеграм-каналу. Той у разі успішного перетину кордону мав отримати від ухилянтів від 4 до 7 тис. доларів США з кожного – гроші мали надіслати на криптогаманець.

Відповідно до схеми чоловіки мали доїхати до визначеного місця збору власними силами – на поїзді, на таксі, а декого підвозили жінки. Надалі вони мали рухатися пішки до держрубежу, "... однак похід тривав не довго".

"В одному з сіл Подільського району усіх порушників затримали прикордонники", – пишуть в ДПСУ.

На порушників склали протоколи про адмінправопорушення за ч.2 ст.204-1 КУпАП, справи скеровані до суду. Слідчі дії тривають, надалі мають намір встановлювати коло причетних до схеми осіб.

Раніше ми також писали, що на Одещині було здійснено напад на прикордонників, в результаті чого один з працівників служби скористався зброєю та вистрілив у зловмисника.