RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

З’явилися подробиці розвитку Національного військового кладовища в Україні

В Україні запуск філій Національного військового меморіального кладовища (НВМК) планують в кожному регіоні.

Про це повідомив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Після повноцінного запуску Національного меморіального військового кладовища ми передбачаємо запуск у кожному регіоні філії НВМК… Коли ми розумітимемо, що запустимо перший і другий пускові комплекси, щоб повноцінно працювало Національне військове меморіальне кладовище, тоді ми зможемо перейти до історії формування філій у кожному регіоні. На це є запит", - зазначив в.о. міністра.

Керівник міністерства у справах ветеранів також прокоментував роботи з облаштування НВМК у Гатненській громаді на Київщині. Так, будівництво першої черги заплановане на початок серпня поточного року, а терміни перших поховань у середині осені на НВМК він назвав "реалістичними".

"Загальна кількість розрахована на 100 тис. традиційним способом поховань і колумбарним шляхом - 60 тисяч… Національне військове меморіальне кладовище - це не просто кладовище. Це історичне місце пам'яті, місце увічнення наших героїв і музей, щоб не тільки нинішнє покоління, а й наступні знали і пам'ятали ціну свободи, незалежності. У нас у країні це перший такий масштабний проєкт", - підкреслив Олександр Порхун.

Як повідомляв "Апостроф", створення ДП "Національне військове меморіальне кладовище" Кабінет міністрів схвалив у жовтні 2022, у серпні 2023 року- схвалено реалізацію проєкту НВМК у Гатненській громаді, терміни - до серпня 2025.