RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.82
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.82
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

ППО біля резиденції Путіна потрапила на супутникове фото

Система Протиповітряної оборони "Панцир-С1" поруч із резиденцією російського диктатора Володимира Путіна на Валдаї потрапила на супутникові знімки Google.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, система "Панцир-С1" на вежі, такій же, які до цього помітили для встановлення ППО в Московській області, розташована у лісовій місцевості на острові Рябіновий. Це за 3,7 км від валдайської "дачі" Путіна (координати доступні за посиланням).

Вежа з розміщеною на ній ЗРК помітна на знімках Google, що були зроблені 6 травня 2024 року. Порівнюючи з кадрами за попередні місяці на сервісі Planet.com, нову позицію ППО поблизу резиденції на Валдаї збудували у березні цього року.

Взимку телеграм-канал ВЧК-ОГПУ повідомляв, що атаки українських безпілотників на Санкт-Петербург були пов'язані з перенесенням систем Протиповітряної оборони на "захист стратегічно важливого об'єкту на Валдаї".

Раніше інтернет-видання "Агентство" опублікувало фото ще одного "Панциря", нібито розташованого біля валдайської резиденції Путіна в населеному пункті Ящерове, у січні минулого року.