RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Митники запобігли ввезенню великої партії російських запчастин

Українські митники запобігли ввезенню в Україну великої партії запчастин російського виробництва, які були оформлені як такі, що вироблені в Китаї.

Про це інформує Державна митна служба.

В повідомленні зауважується, що понад 22 т автозапчастин прибули в пункт пропуску «Орлівка» у вантажівці під керуванням громадянина України. У документах зазначалось, що вантаж надійшов у контейнері в румунський порт Констанца з Китаю для подальшої доставки одному із українських підприємств.

Натомість огляд представників митної служби допоміг встановити, що частина товару має маркування, яке може свідчити про його російське походження.

"У 22 товарних позицій загальною кількістю понад 35 тис. одиниць або позначено, що країною виробництва є російська федерація, або наявне маркування торговельних марок, які згідно мережі «Інтернет» виробляються в російській федерації", – повідомляють митники.

За фактом переміщення через кордон товарів з приховуванням від митного контролю шляхом подання як підстави для переміщення товарів документів, які містять неправдиві відомості щодо країни походження товарів, митниками складено протокол за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Справу мають скерувати до суду, натомість партію товарів тимчасово вилучили.