RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У ГУР пояснили, чи здатні морські дрони Magura V5 знищити Кримський міст

В ГУР припустили, що пошкодження чи руйнування Кримського мосту повинно бути комплексним рішенням із застосуванням мінімум декількох видів озброєння.

Про це представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Євген Єрін розповів в етері національного марафону.

Єрін наголосив, що якщо розглядати ситуацію суто гіпотетично, то для виконання цієї задачі необхідно залучати як мінімум декілька видів озброєння:

"Якщо суто гіпотетично зробити таке припущення, що така задача буде стояти, то тут можу сказати, що в будь якому разі це буде комплексне рішення. І тут застосування якогось одного виду озброєння, скоріш за все, не буде передбачатись. Це буде щось більш глобальне, із застосуванням декількох як мінімум видів озброєння. Тому це, знов таки повторюю, суто гіпотетично, ми можемо для себе уявити. Поки що таким чином".

Він також відповів щодо того, як можна покращити поточну версію морських дронів MAGURA V5:

"Певна інформація щодо того, що встановлювали окремі ракети типу "повітря – повітря" для захисту від повітряних цілей, а також ураження даних повітряних цілей вже була, іншого сказати на даний час поки що не можу".

За його словами, робота в цьому напрямку над покращенням можливостей даного виду озброєння вже ведеться: "Можу сказати тільки те, що робота в даному напрямку ведеться, те що наші інженери постійно працюють над удосконаленням та збільшенням функціоналу та можливостей даних дронів і проводяться роботи по розвитку і здобуття, скажімо так, нових технічних характеристик для покращення можливостей даного виду озброєння".

Представник пресслужби ГОУ МОУ також наголосив, що це перші у світі дрони, які саме в бойових умовах уразили суто бойові кораблі противника і продовжують це робити, незважаючи ні на що.