RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

В ISW проаналізували вимоги мирного плану України та Росії

Українські вимоги стосовно мирного плану переговорів обґрунтовані та відповідають міжнародному праву. Натомість Росія не готова приймати жоден інший результат, окрім як повної капітуляції України.

Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зауважують: "Україна продовжує демонструвати свою готовність вести переговори з Росією на власних умовах, а українські вимоги щодо мирного врегулювання відповідають міжнародному праву – на противагу небажанню Росії брати участь у переговорах, які закінчуються нічим іншим, окрім повної капітуляції України".

Аналітики згадали слова президента України Володимира Зеленського за 15 липня щодо українських планів на другий Саміт миру, які мають підготувати до листопада 2024 року. Зеленський також повторив, що на ньому має бути присутній представник Росії.

Однак, за словами фахівців, нещодавні заяви Кремля продовжують демонструвати, що Росія залишається непохитною у переговорах з Україною, а офіційні особи Кремля заявили, що Росія не братиме участі у другому мирному саміті, адже його умови є неприйнятними з огляду на російські вимоги.

"Вимоги України щодо повного виведення військ РФ з території України передбачені міжнародним правом, а отже, вони є обґрунтованими. Однак вимоги Росії щодо повної капітуляції України та продовження російської окупації української землі є і будуть порушенням міжнародного права", – йдеться у звіті ISW.

Аналітики також продовжують вважати, що вимоги російського диктатора володимира путіна про капітуляцію України "дозволять російським військам та окупаційним адміністраціям продовжувати свої широкомасштабні та цілеспрямовані кампанії етнічних чисток в окупованій Україні, а повне відновлення територіальної цілісності України необхідне для звільнення українського народу від російської окупації".

Раніше ми також писали, що результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 до 28 червня 2024 року на замовлення ZN.UA, свідчать про те, що 44% мешканців України підтримують початок офіційних мирних переговорів України і РФ, натомість 35% проти.