RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Спливли скандальні подробиці втечі колишнього актора "95 кварталу" Ханумака в США

З'явилися нові подробиці втечі колишнього українського актора, сценариста Студії "Квартал 95" Руслана Ханумака з України до Сполучених Штатів нібито "через сина" та "завдяки астмі".

Про це повідомив журналіст видання "Українська правда" Михайло Ткач у соцмережі Facebook.

Журналіст нагадав, що на початку липня 34-річний артист повідомив, що виїхав до сина у США. Як стверджував, підставою для перетину кордону стала його астма, "закони він не порушував, і ніхто в цьому не допомагав". Згодом цю публікацію видалив.

"Пост зник з Instagram Ханумака, який, певно, дізнався, що астма в легкій формі вже не є причиною відстрочки від мобілізації тим паче для виїзду з країни. Тобто Ханумак настільки далекий від реальності, що був не в курсі, що астма наразі не є підставою для відстрочки. Був настільки далекий від того, які наразі правила перетину кордону, що навіть не уявляв, що відстрочка не може бути підставою для виїзду за кордон... Очевидно, що привілей "виїхати до сина" (недоступний для мільйонів звичайних громадян) "митець" Ханумак не міг отримати без адміністративного ресурсу на високому рівні. Інакше б його ніхто не пропустив через кордон з астмою. А через Тису він країну не залишав точно. І ось чому", - написав Ткач.

Як стверджують джерела, на які посилається видання УП, Ханумак виїхав через Пункт пропуску "Вилок" на українсько-угорській дільниці державного кордону у перших числах травня. Тобто на момент, коли публічно повідомив про виїзд, вже не перебував в Україні як два місяці.

"І судячи зі скріншоту з Резерв+, який Ханумак спочатку опублікував, а згодом видалив, оновлював дані шоумен на початку липня 04.07.24. Тобто вже у Лос-Анджелесі", - написав журналіст.

Він зауважив, що за фактом незаконного перетину кордону, попри розголос, немає порушеної кримінальної справи. Тоді як належних підстав для перетину в актора не було.

"Немає кримінальної справи. І не буде. Бо тоді доведеться встановлювати, хто саме давав вказівку його випустити... Проблема навіть не в тому, що Ханумак втік з країни завдяки звʼязкам. Не він перший - не він останній. Проблема в тому, що це відбувається публічно і демонстративно. З посмішкою. Бо так можна", - наголосив Михайло Ткач.

Нагадаємо, раніше артист повідомив, поїхав до США, щоб зустрітися з сином і колишньою дружиною, блогеркою Аліною Шаманською. Також він оприлюднив "документ". Пояснення Ханумака, як зміг виїхати з країни, збурило соціальні мережі.

Згодом виїзд актора з країни прокоментували у Студії "Квартал 95". Там заявили, що він ніколи не був штатним працівником компанії.

Також ситуацію прокоментувала військова Глуханюк, яка зазначила, що у неї діабет та онокзахворювання, а вона все одно пішла у військо і зараз працює медикинею.