RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Інформаторка "зливала" ворогу дані про локації українських блокпостів біля Харкова

На Харківщині працівники Служби безпеки України виявили та затримали інформаторку, яка збирала та передавала росіянам дані про місця базування українських військ, які залучені до оборони обласного центру.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Для збору даних російська агентка об’їжджала східні околиці міста, де приховано фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ. Разом з цим вона намагалася встановити орієнтовну кількість особового складу та бойової техніки на території військових об’єктів.

СБУ зауважують: "Отримані відомості інформаторка «зливала» в Телеграм-канал, який адмініструють представники російської розвідки".

Служба безпеки змогла завчасно викрити підривну діяльність фігурантки і затримати її у власному помешканні: "Одночасно з цим було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони".

За даними слідства, поплічницею виявилася 36-річна лаборантка з поліклініки у передмісті обласного центру. Вона мала прокремлівські погляди та шукала «виходи» на спецслужби рф для співпраці у війні проти України. Зокрема для цього публікувала закриту інформацію в російських групах, через які окупанти збирали дані про підрозділи ЗСУ.

Після проведених обшуків у фігурантки виявили та вилучили мобільний телефон із доказами злочинних дій. Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

"Наразі зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років тюрми", – повідомляють працівники СБУ.

Раніше ми також писали, як співробітники служби безпеки України затримали подружню пару, яка працювала на Росію, збирала та передавала координати для нового ракетного удару по підрозділах Сил оборони у Харківській та Сумській областях.