RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

14 вересня

Всі новини

Романа Червінського відпустили зі слідчого ізолятора: застава становила 9 млн грн

Екс-розвідник Роман Червінський вийшов зі слідчого ізолятора під заставу у 9 млн грн.

Про це повідомили кореспонденти «Суспільного».

«Мене мати вчора запитувала: «Як ти це все витримав?» Ну, з цими передачами, з цими відвідуваннями судів вашими, воно все мене надихало і кожного разу давало мені сили знову вірити, що правда все-таки прийде до нас і все стане добре. Окреме дякую двом суддям, які ухвалили це рішення, тому що третій був проти цього питання і я вдячний їм за те, що я все-таки побачу своїх дітей сьогодні. Це найголовніше для мене… Дружину, рідних, маму…", — прокоментував свій вихід Червінський.

Червінський - офіцер Сил спецоперацій і колишній співробітник ГУР. Відповідно до метеріалів справи, Червінський разом з іншими особами самовільно вирішили провести спецоперацію - заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ: пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Проте влітку 2022 року Росія обстріляла аеродром "Канатове" на Кіровоградщині, де внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та зазнали поранень 17 військовослужбовців. Також було повністю знищено злітну смугу, винищувачі та іншу техніку. Червінського затримали, обравши запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

16 липня Апеляційний суд Кропивницького ухвалив рішення про можливість звільнення Червінського під заставу в розмірі 9 млн гривень.