RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Росія посилила штурми на Курахівському напрямку, — 72 ОМБр

Армія Росії у кілька разів посилила штурми на Курахівському напрямку фронту. У зв'язку з цим українським бійцям доводиться цілодобово відбивати атаки окупантів.

Про це розповів командир роти ударних безпілотних комплексів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Денис Олійник під час телемарафону.

За його словами, протягом дня на цьому напрямку кількість штурмів може сягати шести.

"Станом на зараз кількість штурмів з боку противника збільшилась в рази. В день кількість штурмів може сягати 4-6. Тобто починають з 4-ї ранку і закінчують наступною добою. Цілими днями можуть тривати штурми з різних напрямків", - повідомив командир.

Він зазначив, що окупанти вдаються до різних тактик, тільки щоб захопити території. Так, росіяни застосовують піхоту, легку техніку та механізовані штурми під прикриттям танків.

Всі штурми відрізняються один від одного. У разі, якщо йдеться про чотири штурми, то вранці застосовують механізовану колону на чолі з танком-сараєм чи менш "обшитим", проте з тралами для розмінування. Його застосовують з піхотою, а позаду пускають МТ-ЛБ, БМП чи БТР.

"Далі "м’ясні штурми" вони продовжують, хвилями намагаються нападати на наші позиції, лягають там, а наступна хвиля йде по своїх. Також використовують і тактики малих груп", - пояснив військовий.

Ще окупанти використовують мотоцикли. Йдеться до десяти одиниць.

"Прекрасно розуміють, що у нас об’єктивно не вистачить сил та часу, щоб кожен мотоцикл перехопити. І вони роблять це з періодичністю, намагаються вскакувати в посадки", - розповів він.

Через таку ситуацію українці на полі бою потребують більшої кількості безпілотників. Так, залежно від досвідченості пілотів, в середньому йде три дрони на одну одиницю ворожої техніки, додав Денис Олійник.