RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

Всі новини

Синоптики дали тривожний прогноз щодо спеки

В Україні з кожним роком спостерігається тенденція посилення спеки. Це також фіксується у південно-східній Європі та США.

Про це повідомила речниця "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

"У нас були по західному узбережжю зафіксовані максимально високі значення температур, абсолютні максимуми за всю історію спостережень для певних метеостанцій. І така тенденція зберігається, і з року в рік періодів з теплою погодою, з хвилями тепла стає дедалі більше, а періодів з холодною погодою стає все менше. Така залежність є, і кліматологи всього світу про це говорять", – зазначила вона.

За словами Птухи, кожен місяць останнього року був аномально теплим практично по всій планеті. Також вона зазначила, що вже на 1,5 градуса перевищено прогнозовану температуру зими.

Також в "Укргідрометцентрі" попередили, що у найближчі 10 днів спека спаде, але різкого зниження температури очікувати не треба.

"Трохи вона послабиться, вже не буде таких екстремальних температур. Але, все одно, після того, як 18-19 липня відбудеться перебудова, знову на нашу територію почне впливати інший антициклон, не настільки вже спекотна повітряна маса буде в його системі. Але все одно досить високі значення температури, більш притаманні кліматичним нормам для українського літа, будуть присутні", - заявила Птуха