RU  UA  EN

Середа, 4 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

4 вересня

Всі новини

Легалізація 21 млн євро: ВАКС арештував тестя Насірова

Вищий антикорупційний суд відправив під варту тестя ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова - Олександра Глімбовського. Його підозрюють у причетності до легалізації понад 21 млн євро у справі щодо рекордного хабаря колишньому головному фіскалу країни.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Спецвідомство не називає прізвище, однак вказано про справу щодо рекордного хабаря голові Держфіскальної служби у 2015–2016 роках, коли керував Роман Насіров.

Зазначається, що слідчий суддя погодився з позицією прокурора САП та змінив запобіжний захід "наближеній до колишнього голови ДФС особі", яку підозрюють у легалізації частини одержаної неправомірної вигоди.

За рішення суду від 24 червня підозрюваний мав упродовж п'яти днів внести 200 млн грн застави, однак цього не зробив.

Через це прокурор звернувся до суду з проханням застосування до нього більш суворого запобіжного заходу - тримання під вартою терміном 60 днів з альтернативою внесення 200 млн грн застави.

Раніше власнику групи компаній "Альтіс" Олександру Глімбовському та ексраднику колишнього керівника ДФС Романа Насірова повідомили про підозру. Як стверджує слідство, Глімбовський посприяв у легалізації 13 млн євро хабаря, який, на думку сторони обвинувачення, отримав Насіров від олігарха Олега Бахматюка. Той дав кошти за позачергове відшкодування ПДВ своїм компаніям. Тесть Насірова нібито легалізував суму хабаря та витратив її на купівлю недобудованого ЖК з паркінгом у Києві "Метрополь". При цьому комплекс будували та отримували додаткові доходи у 2022-2023 роках.