RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Росіяни маніпулюють пільгами за російські паспорти - Луганська ОВА

На тимчасово окупованій території Луганщини росіяни маніпулюють пільгами, примушуючи місцевих погоджуватись на російські паспорти.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Артем Лисогор вказав, що компенсацію на придбання пільгового вугілля у так званій "лнр" можна отримати виключно за наявності паспорта РФ. Про примусову паспортизацію населення він говорить наступне:

"Ще в минулому році росіяни звітували, що майже завершили примусову паспортизацію луганчан. Однак потім на виборах дозволили голосувати навіть з українськими документами. На сьогодні в деяких районах про російський паспорт не чули до 30 % місцевих. Звісно що, у пільгах вони обмежені".

За його словами, крім власних документів зразка РФ для одержання компенсації необхідно мати копії паспортів РФ усіх зареєстрованих в помешканні і довідки з місця роботи або навчання, що ніхто з них вугілля чи компенсацію не отримував.

Разом з цим Лисогор зауважує, що з 2025 року місцевих мешканців зобов’яжуть мати також поліс страхування автомобіля у російській компанії:

"Із 1 січня 2025 року жителям захоплених територій необхідно в обов’язковому порядку мати поліс страхування автомобіля у російській компанії. Проте для цього необхідно теж бути власником паспорта РФ. Без страхування ворог погрожує конфіскацією транспортних засобів".