RU  UA  EN

Пʼятниця, 6 вересня
  • НБУ:USD 40.77
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.77
Суспільство

Новини

5 вересня

Всі новини

У Міноборони Британії назвали напрямок, де зосереджено найбільше російських військ

Авдіївсько-Покровський напрямок фронту у Донецькій області є основним місцем зосередження та активності російських військ упродовж останнього місяця.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначається, російська армія продовжує просуватися на північ і захід від Очеретиного, розширюючи позиції у бік Покровська.

За даними розвідників, на Авдіївсько-Покровському напрямку росіянам вдалося незначно просунутися до міста Нью-Йорк. Це добре укріплена ділянка фронту та остання точка на лінії зіткнення, що існувала до 2022-го між Силами оборони України та російськими військами.

Як випливає зі звіту, біля Часового Яру на Донеччині окупанти не мають суттєвого прогресу. Також фіксують припинення за останні кілька днів масованих атак російської піхоти.

У розвідці Міноборони Британії вважають, що на цьому напрямку Росія діє здебільшого розрізненими невеликими групами без бронетехніки і, очевидно, взяла тактичну паузу, зосередившись на розвідувальній діяльності.

Раніше ми писали, що DeepState фіксує просування російських окупаційних військ на фронті, зокрема на Торецькому та Покровському напрямках.