RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

«Відповідь одна»: Сирський розповів, як зупинити наступ росіян

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, як можна зупинити наступ чисельно переважаючого ворога.

Про це Сирський написав на Facebook.

За його словами, противник у спробах прорвати фронт продовжує не зважати на високий рівень втрат:

"Працюю на найгарячіших ділянках Східного фронту. Ворог не зважає на доволі високий рівень втрат та продовжує рватися в напрямку Покровська. Жорсткі бої тривають в Красногоровці, в районах Прогреса, Залізного, Північного, Часового Яра".

Головнокомандувач ЗС України вказав, що активні бойові дії різної інтенсивності відбуваються фактично по всьому фронту: "Окупанти не полишають спроб захопити Стельмахівку, Макіївку, атакують наші позиції в Іванівському, Кліщіївці, намагаються захопити острови пойми лівого берега річки Дніпро".

На думку Сирського, на те, як зупинити наступ чисельно переважаючого ворога, є одна відповідь:

"... ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених в інженерному відношенні рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких ми маємо перевагу. А також опанування нових способів знищення розвідувальних БПЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів".

Як зауважує Олександр Сирський, "здається, нічого нового". Проте також він додає: "Разом з тим, це потребує майстерності у застосуванні зброї та техніки, влучного вогню, маневру вогнем, силами та засобами - тобто якісної підготовки всіх категорій військовослужбовців до виконання бойових завдань. Важливе значення має підготовка штабів всіх рівнів, з метою максимального використання бойових можливостей військ та мінімізації наших втрат".

Також Головнокомандувач ЗСУ відзначає на перевазі у використанні бойових БпЛА: "... варто використовувати нашу перевагу у застосуванні бойових дронів та fpv-дронів у знищенні БПЛА противника".