RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Начштабу "Азов" Богдан Кротевич подав скаргу до суду на ДБР

Начальник штабу 12 бригади спецпризначення «Азов» Богдан «Тавр» Кротевич подав скаргу до суду на ДБР через те, що Державне бюро розслідувань так і не порушило справу стосовно екскомандувача Обʼєднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Зауважується, що він отримав відповідь від ДБР 27 червня. Тоді вказали, що його заяву щодо екскомандувача Обʼєднаних сил ЗСУ Юрія Содоля додадуть до вже наявної справи, у якій опосередковано розглядаються дії командування Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" та "інших людей".

"ДБР також не викликало мене, як свідка, хоч я в листі і прописав, що прошу викликати мене на дачу показів", – пише Кротевич.

За його словами, ДБР порушує закон і робить це "максимально зухвало": "Це фактично навмисна бездіяльність".

Тому він разом з адвокатами 4 липня подав скаргу на ДБР: "... для того, щоб суд змусив їх завести ЄРДР та почати розслідування".

Кротевич також додав, що спілкувався з "різними людьми", і йому дали зрозуміти, що є вказівка зверху "не давати хід цій справі". Крім того, він згадав про те, що "якщо Содоля зняли з посади, то його поплічники знаходяться на своїх місцях і роблять все, щоб прикрити свого очільника".

Розгляд скарги у суді призначили на 19 серпня, проте сам процес призначення судді, за словами Богдана Кротевича, постійно супроводжувався порушеннями.


Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що ДБР мало перевірити дії генерала Содоля після заяви начштабу "Азова" Богдана Кротевича. Справа розпочалась за звинувачень начальника штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдана Кротевич, який 28 червня закликав ДБР провести розслідування щодо командування генерала обороною Харківського напрямку.