RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

У МОУ відповіли на запитання про демобілізацію

У Міністерстві оборони стверджують, що робота над законопроєктом про демобілізацію військовослужбовців триває. Зокрема, терміни залежать від ситуації на фронті та темпів мобілізації.

Про це розповів речник оборонного відомства Дмитро Лазуткін в ефірі Радіо Свобода.

Представника Міноборони попросили уточнити, на якому етапі перебуває робота над проєктом закону, адже у квітні заявляли, що на його розробку відведено вісім місяців, тоді як половина часу вже минула.

Речник заявив, що робота над документом "базово ведеться", однак терміни поки невідомі.

Він зауважив, що його положення вимагають узгодження позиції Генштабу та Міноборони. Також терміни залежать від ситуації на полі бою та темпів нинішньої мобілізації.

"Я не можу зараз обговорити терміни. Міністерство оборони розробляє такий законопроєкт, по-перше. По-друге, давайте не будемо забувати, що тоді норма про демобілізацію зникла після звернення головнокомандувача... Я думаю так, що потрібна бути узгодженою позиція і Генштабу, і Міністерства оборони, і тоді буде комунікація щодо нового законопроєкту", - додав Лазуткін.

Як відомо, з нового законопроєкту про посилення мобілізації, який запрацював з 18 травня, народні обранці прибрали положення, що передбачало демобілізацію військових через 36 місяців служби.

Це питання вирішили виокремити та винести в новий законопроєкт, над яким навесні стартувала робота.

Нагадаємо, президент наступного тижня подасть до Верховної Ради два закони. Перший закон буде про продовження дії воєнного стану, другий - про продовження загальної мобілізації.