RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

В школі вивчатимуть військову техніку та озброєння - Міносвіти

Учні 10–11 класів на предметі "Захист України" будуть вивчати військову техніку, озброєння, основи національної безпеки та оборони країни.

Про це йдеться у повідомленні міносвіти.

Зокрема, У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Повідомляється також, що значну увагу будуть надавати практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Програма 11 класу присвячена розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги. В міністерстві зазначають, що важливим аспектом стане вивчення методів захисту цивільного населення в кризових умовах, можливостей і способів оборони України.

«Оновлення програми предмета «Захист України» спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій. Ми надаємо особливу увагу розвитку громадянської свідомості та системи цінностей, які допоможуть нашим дітям стати відповідальними членами суспільства», — зазначив міністр освіти Оксен Лісовий.