RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Журналісти встановили ім’я підозрюваного у вбивстві Фаріон та знайшли його телеграм-канал

Журналістам вдалося встановити особу затриманого у Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства політикині Ірини Фаріон. Також знайшли його акаунт у Telegram-каналі, де залишав антисемітські та расистські коментарі.

Про це повідомляє OSINT-відділ "Телебачення Торонто".

Як зазначається, йдеться про 18-річного жителя Дніпра В’ячеслава Федоровича Зінченка.

Згідно з відкритими джерелами, він народився 3 квітня 2006 року, навчався у Дніпровській гімназії №62. Значиться гравцем футбольної команди МДЮСШ U-19. Зокрема, у сезоні 2023/2024 у складі команди провів три матчі.

Журналісти знайшли акаунт підозрюваного у Telegram, де підписаний на низку ультраправих пабліків, зокрема російських. Натрапили на його антисемітські та расистські коментарі.

"В січні цього року згадував про російське неонацистське угрупування NS/WP (National-Socialism / White Power), яке взяло на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон", - стверджує OSINT-відділ.

Зокрема, у відео під назвою "Маніфєст украінского автономного революціонного расіста" знайшли подібні за змістом фрази із коментарями, які публікував В’ячеслав.

25 липня відбулося затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Завдяки фото і смарт-камерам відеоспостереження його ідентифікували та схопили. Також у мережі вперше опублікували фото обличчя підозрюваного.

Запобіжний захід затриманому обиратимуть у Львові 26 липня.