RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Розвідка Британії розповіла про наслідки удару по російському порому 23 липня

Пошкодження залізничного порома "Слов'янин" у російському порту "Кавказ" українськими силами 23 липня матиме негативні наслідки для логістики під час забезпечення армії РФ на півдні України.

Про це заявила розвідка Міністерства оборони Британії у соцмережі X (Twitter).

Як зазначається, це спричинить логістичні проблеми під час перевезення зрідженого нафтового газу.

У розвідці зауважують, що "Слов'янин" має найбільшу вантажопідйомність із трьох залізничних поромів у Керченській протоці між РФ та окупованим Кримом.

Як стверджують розвідники, після успішних ракетних ударів ЗСУ, у результаті яких 29 травня цього року було пошкоджено два інші залізничні пороми, "Слов'янина" повторно ввели в експлуатацію після зіткнення наприкінці минулого року як єдиний залізничний пором. Паралельно функціонують автомобільні пороми.

"Виведення поромів з ладу, навіть тимчасово, призведе до збільшення витрат, а також знизить гнучкість Росії у транспортуванні палива, боєприпасів та обладнання через Керченську протоку. Цілком імовірно, що Росії тепер доведеться ризикувати рухом поїздів з палива через Керченський міст, чого вона намагалася уникнути з моменту першої атаки на міст у жовтні 2022 року", - наголошують у розвідці.

Нагадаємо, у Генштабі підтвердили, що за атакою по порту "Кавказ" у Краснодарському краї стоять ЗСУ. Пором "Слов'янин" зазнав суттєвих ушкоджень.