RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Головна тактична мета: в ISW проаналізували нещодавній великий штурм росіян

Під час нещодавнього грандіозного російського штурму окупанти, ймовірно, мали на меті просунутися далі в Костянтинівку в рамках своїх зусиль із захоплення населеного пункту і спробах перерізати трасу, що є для росіян головною тактичною метою на цьому напрямку.

На цьому зауважили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У матеріалі фахівці згадали про те, як українські війська 24 липня відбили одну з найбільших російських механізованих атак в Україні з жовтня 2023 року на заході Донецької області.

Геолокаційні кадри за 24 липня свідчать про те, що українські сили зупинили посилену батальйонну російську механізовану атаку поблизу Костянтинівки (на південному заході від Донецька) після того, як російські війська просунулися до південно-східних околиць населеного пункту.

Українська бригада повідомила, що повітряній розвідці вдалося ідентифікувати механізовані колони на відстані, після чого українські війська застосували артилерію, безпілотні літальні апарати, також свою роль відіграло попереднє мінування полів.

Аналітики згадують, що востаннє російські війська проводили батальйонну механізовану атаку в Донецькій області в березні 2024 року: "Російські війська не проводили більш масштабних механізованих атак в Україні з перших днів чотиримісячної операції із захоплення Авдіївки в жовтні 2023 р.".

В Інституті вивчення війни припускають, що росіяни, ймовірно, мали намір просунутися далі в Костянтинівку в рамках своїх зусиль із захоплення населеного пункту і перерізати трасу Т-0524 Вугледар-Костянтинівка.

В матеріалі згадують, що російські джерела вже давно визначили перекриття траси Т-0524 та руйнування українських наземних ліній зв'язку у Вугледарі як головну тактичну мету на цьому напрямку.

Проте фахівці все ж припускають, що російські війська, ймовірно, не досягнуть оперативно значущих успіхів на цій ділянці фронту в найближчій перспективі, "навіть якщо вони досягнуть тактично значущих успіхів і змусять українські війська відступити з прилеглих позицій, оскільки прилегла територія не має оперативно значущих об'єктів, складається здебільшого з полів, ізольованих невеликих поселень, а також не має значних тактичних висот поблизу".

Варто нагадати, що воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади на Курахівському напрямку відбили один з найбільших штурмів за час повномасштабної війни Росії проти України та показали відповідне відео.