RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Темпи мобілізації зросли": Лазуткін про вплив нового мобілізаційного закону

В Міністерстві оборони України заявили про зростання темпів мобілізації в Україні, показники якої суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни.

Про це в інтерв’ю для NV розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

За його словами, наразі темпи мобілізації зросли, тож показники значно відрізняються від тих, які Україна мала наприкінці зими або на початку весни:

“Зараз темпи мобілізації зросли. Ми маємо показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни. Головне, щоб цей темп не було втрачено, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення".

Дмитро Лазуткін зауважив, що вже 4,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані: "Це говорить вже про те, що є база, з якою можна працювати".

На питання про те, як вплинув закон про мобілізацію, який набрав чинності понад 2 місяці тому, Лазуткін вказує:

"Можемо говорити про підсумки на 17 липня — 4,6 млн військовозобов'язаних, призовників та резервістів оновили свої облікові дані. Значно зросла кількість мобілізованих по рекрутингу".

На його думку, закон "підштовхнув людей до того, щоб зайняти активну позицію, взяти відповідальність за власну долю і почати шукати себе в українському війську, в лавах Сил оборони".

Крім того, він ще раз наголосив на тому, що завдяки тому, що військовозобов’язані оновили облікові дані, це допомогло сформувати базу, "... з якою можна працювати представникам ТЦК". Він також додає наступне:

"... ми маємо ще й сплеск проактивності людей, які вагалися, які розуміли, що рано чи пізно, швидше за все, доведеться служити, які морально були готові захищати Батьківщину, але цей закон став для них поштовхом".