RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Христина Соловій кумедно відреагувала на притягнення до суду за матюки

Поліція склала адміністративний протокол на співачку Христину Соловій за те, що вона вжила нецензурну лексику зі сцени фестивалю "Виделкаfest" у Чорноморську.

Артистка кумедно відреагувала на притягнення до суду за матюки.

"Як пояснити мамі без матюків, за що мене судитиме Іллічівський суд?" - написала вона.

Раніше "Апостроф" писав, що проти співачки Христини Соловій через її образливий вислів про радянську назву Чорноморська ("Іллічівськ") відкрили адміністративну справу, її розгляне Іллічівський міський суд.

Співачка під час виступу в Чорноморську спитала: "Як називалося ваше місто до того, як його перейменували? І що, вам це подобалося? Повна х**ня".

Як зазначив представник фестивалю, після виступу кілька місцевих жителів написали заяву до поліції за порушення громадського порядку, через використання Соловій обсценної лексики в публічних місцях. У поліції зазначили, що на Соловій склали протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), тобто їй загрожує штраф чи громадські роботи чи виправні роботи з відрахуванням 20% заробітку чи 15 діб адмінарешту. Покарання для Соловій обиратиме Іллічівський міський суд.

За словами Гнезділова, в поліції також хотіли скласти адмінпротокол на організаторів фестивалю, але у "виделкаfest" пояснили, що за всі висловлювання зі сцени несуть відповідальність артисти, після чогополіція запросила до відділку Соловій.

"Ми не проти обсценної лексики, але потрібно перед виступом про це говорити, попереджати відвідувачів: шановні, я сьогодні буду матюкатись. Якщо є діти, і ви не хочете, щоб вони чули мат, то, будь ласка, виведіть їх. "Виделкаfest" справді вважає, що Іллічівськ — це дуже х**ова назва для міста. Ми всіляко підтримуємо декомунізаційні процеси", — зазначив Сергій Гнезділов.