RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Скандал з 80 бригадою прокоментував сам звільнений комбриг - мав розмову аж із Сирським

Екскомандир 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади – полковник Еміль Ішкулов розповів подробиці скандалу довкола його звільнення, проти якого виступили побратими. Дійшло навіть до розмови з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Про це він повідомив у коментарі "Главкому".

Зокрема, він прокоментував повідомлення командування Десантно-штурмових військ, яке з'явилось після того, як підлеглі записали відеозвернення до керівництва ЗСУ та держави з проханням не знімати його з посади. Там заявили, що рішення пов'язане з підвищенням, однак це не зовсім так.

"Ну, як підвищення?.. Зараз на посаду командира бригади прийшов мій заступник. Натомість я іду на його посаду – заступника начальника розвідки", - повідомив він.

Також пояснив, що головною причиною вчинку побратимів, які наважилися винести ситуацію на загал, стало те, що командири підрозділів бригади невдоволені рішенням вищого керівництва про звільнення.

"Вони частково володіють обстановкою про те, яка задача перед ними стоїть, знають про нереалістичність цієї задачі. Відповідно, мені (у керівництві ДШВ, - Ред.) сказали: "тобі, напевно, треба відпочити", - сказав військовий.

Також відповів на запитання, чим невдоволене керівництво, адже з боку незрозуміло, йдеться про невиконання нереалістичних завдань чи саботаж наказу.

"Той, хто знає мене, знає, як я планую операції, як ставлюся до особового складу, як ставлюся до виконання поставлених задач, – той розуміє, що я ті задачі виконував. Можливо, по-своєму, але виконував. Хід самої справи я розкривати не можу, тому що та задача (через яку Ішкулова звільнили – Ред.) перед бригадою досі стоїть. Якщо бригаду все ж змусять виконувати ту задачу, розкриття хоч найменших деталей може погано позначитися на її особовому складі", - зазначив він.

Ішкулов вважає, що підтримка з боку побратимів у вигляді відеозвернення не змінить рішення. Навіть спілкувався з головнокомандувачем Олександром Сирським, який сам зв'язався з ним.

"Вже ніякого "вихлопу" не буде. Я вже спілкувався повторно з головнокомандувачем. На посаду командира бригади мене не повернуть. Мене вже зняли, прийшов мій наступник, він прийняв посаду і вже виконує обов’язки. Позитивний момент бачу в тому, що головнокомандувач почув, зв’язався зі мною, ми з ним розмовляли. Але все одно до спільного знаменника не прийшли", - додав командир.

Нагадаємо, 80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ дізналася про потенційне зняття з посади комбрига - полковника Еміля Ішкулова і виступила проти такого рішення, записавши відео. Причиною звільнення назвали те, що Ішкулов виступив проти завдання, яке було неспівмірне з силами бригади.