RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

До АРМА передали «нову партію» майна братів Медведчука та Козака на 400 млн грн

Суд заарештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Загальна сума “нової партії" майна становить майже 400 млн грн.

Про це інформує СБУ на офіційному сайті.

"За матеріалами Служби безпеки та Державного бюро розслідувань суд арештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака", – повідомляють в СБУ.

Серед цього списку зокрема земля, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові, серед яких завод з виробництва бетону та будівельна компанія. Загальна вартість арештованого майна становить майже 400 млн грн.

Відповідні активи передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. м² нерухомості та більше 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Медведчука та Козака.

В СБУ нагадують, що у червні цього року правоохоронці викрили обох братів колишніх нардепів на масштабних фінансових оборудках. Фігуранти використовували підконтрольні підприємства для розкрадання коштів через несплату податків до держбюджету. Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 212 ККУ - ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів). Проте наразі обидва фігуранти переховуються за кордоном – тривають заходи для притягнення їх до відповідальності.

Після цього відбувся перший арешт майна на суму понад 200 млн грн.

Нагадаємо, "Апостроф" також писав, як ДБР передало АРМА завод близьких родичів Медведчука екснардепів Сергія Медведчука і Тараса Козака на суму 5 мільйонів доларів.