RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

На Донеччині із низки населених пунктів примусово евакуюють дітей

У Донецькій області через складну безпекову ситуацію здійснять чергову примусову евакуацію дітей. Вона торкнеться жителів шести населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таке рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення під час воєнного стану на засіданні під головуванням голови Мінреінтеграції Ірини Верещук.

"Учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається йдеться про евакуацію 21 дитини разом з батьками та законними представниками.

У пресслужбі повідомили, що у більш безпечних регіонах таких дітей забезпечать безкоштовним прихистком, гуманітарною та психологічною допомогою.

Вивезення дітей буде безкоштовним. У відомстві радять попередньо записатися для евакуації, зателефонувавши на гарячу лінію Донецької ОВА за номером: 0 800 408 911. Також діє гаряча лінія Мінреінтеграції 1548. Окрім того, можна звернутися через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.