RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

"Було близько 300 бійців ЗСУ": Міноборони РФ зробило заяву про бої під Курськом

Міністерство оборони Росії стверджує, що на українсько-російському кордоні в Курській області 6 серпня точаться бої зі Збройними силами України. Мовляв, йдеться про щонайменше 300 українських бійців, які здійснюють спроби прорватися.

Про це повідомляє Міноборони у Telegram.

Так, в оборонному відомстві країни-агресорки зазначили, що нібито 300 військових з 22-ї механізованої бригади ЗСУ за підтримки 11 танків і близько 20 бронемашин здійснили атаку по прикордонниках у Миколаєво-Дар'їно та Олешні.

На противагу кинули прикордонні війська ФСБ. Вони, як стверджують у відомстві, "відбивали атаки і завдавали вогневого ураження в районі держкордону та резервів поблизу Сумської області".

Також повідомили, що в регіон відправили військові резерви. Бої відбувалися із застосуванням авіації та важкої техніки.

У підсумку у Міноборони РФ заявили, що "українська ДРГ відступила на свою територію".

"Завдавши значних втрат, залишки диверсійної групи відступили на територію України, де по них продовжують завдавати вогневих ударів", - повідомили окупанти.

Збройні сили України інформацію про атаки не коментували.

Як повідомляє видання NV, посилаючись на джерела, у сутичках не беруть участь бійці Російського добровольчого корпусу (РДК).

Вранці у вівторок тимчасовий губернатор Курської області Олексій Смирнов заявив про нібито спроби прориву українців на територію регіону. Над регіоном збили 26 безпілотників.

Нагадаємо, раніше про бої в Курській області писали місцеві телеграм-канали.