RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Росіяни завдали удару по Харкову

У вівторок, 6 серпня, Росія завдала ракетного удару по центральній частині Харкова. Попередньо - постраждали вісім людей, зокрема немовля.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, удар близько 10 години ранку припав по Шевченківському районі міста.

"На місці влучання виникла пожежа, з-під завалів надзвичайники витягнули 5 людей", - написав посадовець.

За даними поліції, росіяни вдарили по центру міста ракетою "Іскандер".

У результаті багато руйнувань будівель, фасадів, побито скло вікон житлових будинків, пошкоджено поліклініку, а також мінімум 25 автомобілів громадян.

Від обстрілу постраждали вісім мирних громадян: шість жінок, чоловік та восьмимісячний хлопчик. Так, 69-річна і 36-річна жінки, а також восьмимісячний хлопчик отримали гостру реакцію на стрес. Травмовано чотирьох жінок віком 50, 44, 70, 30 років та 35-річного чоловіка.

"На місці обстрілу виникла пожежа... Вогнеборці продовжують ліквідацію пожежі, тривають аварійно-рятувальні роботи", - повідомили у ДСНС.

Інформація щодо поранених та руйнування уточнюється, додали у мерії.

Як зазначили у прокуратурі, розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу.

Раніше ми писали, що Росія під час чергової потужної атаки у ніч на 6 серпня по Україні могла застосувати північнокорейські ракети. Відповідний факт перевіряють і він вказує на нестачу власних ракет країни-агресорки.