RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Росіян в такому темпі надовго не вистачить: військовий ЗСУ розповів про бої на Донбасі

Кремлівський диктатор Володимир Путін ще напередодні повномасштабного вторгнення ставив завдання перед армією РФ щодо повного захоплення українського Донбасу, де зараз ідуть важкі і кровопролитні бої і ворог спалює всі свої людські резерви. Однак довго в такому темпі росіяни наступати не зможуть і будуть змушені робити паузу.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів Маркіян Лопачак, капітан 45-ої окремої артилерійської бригади ЗСУ.

Військовий, яке тримає оборону України на Донецькому напрямку розповів про ситуацію в регіоні і наступ ворога.

"На Донеччині зараз складна ситуація - подекуди краще, на певних напрямках - дуже важко. Впродовж крайніх тижнів найгарячіше - в напрямку Торецька і Покровська, та всі ці просування ворога відбуваються за рахунок великої крові. Росіяни за всі ці роки не навчилися воювати розумом та іншими пріоритетами, окрім як бездумно витрачати людські життя. Є свідчення, що ворог перекинув на Донеччину війська з інших напрямків. Донбас для них є певним символом, бо саме про Донецьку і Луганську області говорив диктатор напередодні повномасштабного вторгнення - всі його звернення були спрямовані на те, що повністю захопити цей регіон", - розповів Лопачак.

За словами військового, ці просування коштують ворогу величезних людських втрат, тож рано чи пізно вони будуть змушені зупинитися, зробити паузу, і, звичайно, тоді цією паузою скористаються Збройні Сили України.

"Командування окупаційної армії більше шкодує в бою свою військову техніку, аніж людей. Тож, на мою думку, надовго в такому темпі росіян не вистачить", - резюмував військовий.

Нагадаємо, керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що наступ російської окупаційної армії в Україні піде на спад за 1,5-2 місяці.