RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Удар по човну "Ростов-на-Дону": у розвідці Британії заявили про ризики для РФ

Атака з боку українських сил по російському підводному човну "Ростов-на-Дону" у Севастополі у ніч на 2 серпня є свідченням посилення ризиків для росіян у Криму.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії у соцмережі X.

Там припускають, що відповідний факт може примусити Росію переглянути плани передислокації власних морських сил на кримський півострів.

У розвідці заявили, що попри повідомлення, що човен, ймовірно, не було повністю відремонтовано після атаки на Крим восени минулого року, удар 2 серпня майже напевно стане останнім розділом для нього. Там пояснили, що росіянам економічно доцільніше збудувати новий, аніж відновлювати та ремонтувати його.

У Міноборони Британії вважають, що відповідна атака відбулася у поєднанні із серією ударів дронів. Ймовірно, ЗСУ застосували американський оперативно-тактичний ракетний комплекс (ATACMS).

У ВМС України повідомили, що знищений 2 серпня 2024 року "Ростов-на-Дону" стояв у сухому доку на ремонті на Севастопольському морському заводі. Силам оборони України вдалося його уразити та потопити. Там не уточнили, як це було зроблено.

Нагадаємо, раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, скільки залишилось у росіян підводних човнів-носіїв ракет "Калібр" після знищення підводного човна "Ростов-на-Дону".