RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Генштаб ЗСУ розповів про 2 найгарячіших напрямки та активізацію ворога на Сумщині

В Україні з початку доби 8 серпня на полі бою відбулося 56 бойових зіткнень. Найбільш складна ситуація на Лиманському та Покровському напрямках.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ у новому зведенні.

Там зазначають, що росіяни продовжують завдавати удари по українських містах та населених пунктах з авіації та артилерії.

"Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських окупантів. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 56. Найгарячіше зараз на Лиманському та Покровському напрямку", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі заявили, що українські захисники докладають усіх зусиль для недопущення прориву оборони. Зокрема, Росія активізувала застосування авіації по прикордонних районах на Сумщині: зафіксували 16 авіаударів із застосуванням 23 керованих авіабомб. Під вогонь потрапили райони кількох населених пунктів. Зокрема, Привілля, Павлівка, Басівка, Новеньке, Юнаківка, Кияниця, Яблунівка, Пушкарівка, Кондратівка, Могриця, Покровка, Хлібороб, Бачівськ.

Також росіяни не залишають спроб прорвати оборону військ на Сіверському напрямку, однак ЗСУ дають їм гідну відсіч.

"Так, поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки окупанти вісім разів намагались потіснити наші підрозділи", - зазначають військові.

Щодо найгарячіших напрямків, то зокрема, на Лиманському - росіяни здійснили атаки в районах Макіївки, Невського, Тернів, а також Серебрянського лісу. За день сталося 15 боєзіткнень, продовжується ще чотири. Водночас, ситуація контрольована.

На Покровському напрямку запеклі бої відбуваються поблизу Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Желанного та Карлівки. Росіяни зробили десять спроб штурму українських позицій. Бої відбуваються на п’яти локаціях, додали у Генштабі.

Раніше ми писали, що 8 серпня у Сумській області знову неспокійно через авіаобстріли з боку російських окупантів. У результаті чергового удару загинуло двоє людей, зокрема дитина.