RU  UA  EN

Вівторок, 10 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

9 вересня

Всі новини

Ворог змінив тактику в районі Вовчанська, авіації більше немає - речник ОТУ "Харків"

В районі Вовчанська на Харківщині російські окупанти перестали застосовувати авіацію - за останній день авіаударів не зафіксовано.

Про це розповів речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На Харківському напрямку оперативна ситуація залишається без змін - ворог намагається здійснювати штурмові дії в районі Вовчанська, в самому Вовчанську, а також в районі населеного пункту Глибоке. Напередодні ворог обстріляв позиції Сил оборони в районі населеного пункту Сотницький Козачок.

В цілому штурмова активність ворога дещо знизилася, але ми все одно фіксуємо збільшення кількості обстрілів: 6 серпня було 513 обстрілів, 7 серпня - 503 обстріли позицій Сил оборони", - розповів Саранцев.

За словами речника, ворог провів ротацію військ біля Вовчанська і завів новий підрозділ з Луганської області.

"Ми спостерігаємо, що ворог проводить зовнішні і внутрішні ротації, залучає особовий склад, який раніше знаходився в другому ешелоні. Тож не дивлячись на всі події (події в Курській області РФ - "Апостроф"), ворог продовжує проводити штурми наших позицій і зменшення особового складу ми не спостерігаємо", - стверджує Саранцев.

Та поряд з тим ворог змінив тактику і перестав застосовувати авіацію.

"Росіяни намагаються розширити зону контролю у Вовчанську і просуватися по флангах. Тож загальна тактика росіян не змінилася - вони так само намагаються повністю захопити Вовчанськ. Однак є зміна тактики в іншому - зараз вони менше застосовують авіаційну компоненту, приміром, за вчорашній день авіаударів ворог не завдавав. Очевидно, причиною цього можуть бути успішні удари по аеродрому "Морозовськ" в Ростовській області, поява в Україні F-16, підсилення ППО на Харківщині, а також те, що ворог може застосовувати авіацію на тих напрямках, які для нього є в більшому пріоритеті", - резюмував Саранцев.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російське військово-політичне керівництво не досягло успіху щодо наступу на Харків і тому сконцентрувалося на атаках на Покровськ.