RU  UA

Братчук назвав єдиний можливий сценарій звільнення Криму

Звільнення тимчасово окупованого Криму може відбуватися виключно військовим шляхом.

Таку думку висловив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі "Апостроф TV".

"Стратегія Сил оборони України на півдні полягає у знищенні ворожої інфраструктури на тимчасово окупованій території і створенні таких умов, коли окупанти будуть змушені ухвалювати відповідні рішення. Ці рішення можуть бути лише одні – похід за відомою всім адресою і маршрутом російського корабля. Тому найбільш розумні серед росіян, їх, звісно, там небагато, але вони ще можуть скористатися Керченським мостом, поки він ще функціонує", - заявив Братчук.

Він прокоментував заяву очільника ГУР Кирила Буданова про те, що українським захисникам буде легше звільнити Крим, ніж окуповані території Донбасу.

"Всі розуміють, що звільнення Криму не стане легкою прогулянкою для Сил оборони. Але візьму на себе сміливість і прокоментую слова генерала Буданова – йдеться, перш за все, про перетворення Криму на острів. Відрізання окупаційної армії від постачання, знищення їхньої логістики, а ми розуміємо, що це цілком реально, разом зі знищенням ворожої інфраструктури швидше створить умови для звільнення нашого Криму", - зауважив Братчук.

За його словами, питання звільнення Криму лежить виключно у військовій площині.

"Я не дуже вірю у дипломатичні рішення щодо деокупації Криму, можливо, якісь певні елементи, тому що це питання повністю у військовій площині. І як ми бачимо, та робота, яку проводять Сили оборони, приносить свої результати", - резюмував Братчук.

Нагадаємо, в мережі показали супутникові знімки наслідків пожежі та вибухів на складах боєприпасів в районі аеродрому "Октябрське" в анексованому Криму.