RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

В Липецьку уражено останній аеродром Су-34, які бомблять Україну - авіаексперт

Ударом по аеродрому в Липецьку Сили оборони України знищили останнє зручне для ворога місце базування бомбардувальників Су-34 і винищувачів прикриття Су-35, які бомблять українські міста і зону бойового зіткнення.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап.

За його словами, українські Сили оборони масово знищують військові аеродроми ворога, позбавляючи ворожу авіацію можливості завдавати ударів по Україні.

"Для Сил оборони є три стратегічні компоненти ураження росіян на їхній території - це нафтогазовий комплекс, засоби ППО і військові аеродроми, і ми постійно це вражаємо. З 20 липня, хоча до цього теж проводилася робота, ми перейшли до серійного масштабного штампування дронових атак по російських аеродромах – Міллєрово, Морозовськ - двічі, Курськ, Бєлгород.

Потім було завдано одночасного удару по трьох військових аеродромах стратегічної авіації - Оленья, Дягілєво і Енгельс-2. Російські бомбардувальники цим ударом загнали на Воркуту на аеродром Совєтський, хоча потім вони, звісно, почали повертатися. Але тут головне – не стільки сама процедура ураження, скільки виснаження всієї системи російської стратегічної авіації – з точки зору логістики, виснаження пілотів, технічного персоналу - усієї тієї метушні, щоб їм треба підійматися і вилітати кудись, щось робити. Плюс до цього – ураження складів з боєкомплектом, паливних систем, складів ГСМ і т.п", - нагадав експерт.

Як наголосив Криволап, українські захисники нещодавно витіснили російські бомбардувальники на останній військовий аеродром, з якого вони могли злітати для бомбардування України.

"Основне наше завдання – відігнати їх подалі від наших кордонів. Куди ж можуть передислокуватися російські Су-34, які у супроводі Су-35 бомбять лінію фронту та наші міста? А далі особливо їм нема куди подітися.

Тож якщо подивитися, як і де вони розосереджуються з північного сходу, то ми бачимо наступну картину – Липецьк, Курськ і Белгород , які вони майже не експлуатують, Белтімор в Воронезькій області, Міллєрово і Морозовськ. Оце все, де вони могли дислокуватися", - розповів Криволап.

Також він високо оцінив значення удару по аеродрому Липецьк, який було завдано в ніч на 9 серпня.

"Липецьк-2 – це досить серйозна і потужна авіаційна база в центрі європейської частини Росії, там є навіть науково-дослідницький центр, дуже багато складів. Ця база не зовсім зручна для бомбардування нашої території, але з того, що є, це найбільш зручний для росіян варіант.

І ось я спостерігав, як перелітають російські Су-34 і Су-35, а вони вимушені знаходитися десь не дуже далеко від лінії фронту для виконання завдань – інакше збільшується час підльоту, а це більше можливостей для виявлення цих літаків. Рано чи пізно вони повинні були прилетіти в Липецьк. І ось коли вони таки прилетіли в цей Липецьк, там їх і дістали", - резюмував Криволап.

Нагадаємо, в Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що в ніч на 9 серпня Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Липецьк", який є базою для винищувачів Су-34, Су-35 та МіГ-31.