RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

ISW пояснив, як і чому Кремль применшив масштаби вторгнення в Курську область

В РФ вирішили оголосити контртерористичну операцію, а не воєнний стан, щоб применшити масштаби вторгнення в Курську область. Це, на думку Кремля, попередить паніку, чи негативну реакції всередині країни.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В аналітичному звіті ISW зазначають, що російські військові блогери пропонували Кремлю офіційно оголосити війну Україні і критикували Кремль за те, що він не оголосив воєнний стан замість антитерористичної операції. Оголошення воєнного стану, зокрема, дозволило б російській владі вжити більш радикальних заходів, таких як заборона мітингів і демонстрацій, введення комендантської години та організація виробництва оборонної продукції для військових.

В ISW вважають, що російський диктатор Володимир Путін утримується від офіційного оголошення стану війни та неодноразово демонстрував своє небажання повністю перевести російське суспільство на військові рейки і відмовився від оголошення загальної мобілізації, щоб запобігти внутрішньому невдоволенню, яке могло б поставити під загрозу стабільність його режиму.

Аналітики Інституту вважають, що складна система управління антитерористичної операції ФСБ під проводом Бортнікова може знизити ефективність російської відповіді на українську операцію.