RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Маломуж розповів, як вплинула курська операція на ситуацію на фронті в Україні

Військова операція, яку Сили оборони проводять на території Курської області РФ, ослабила наступальний потенціал ворога на фронті в Україні і вже можна констатувати, що вектор його наступу змінився.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал армії України, ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Як зазначив Маломуж, в результаті чітко спланованої операції на території РФ та завдяки ефекту несподіванки для ворога в Україні вже відчувається позитивний вплив.

"На Харківському напрямку натиск ворога вже відчутно ослаб - глибина наступу росіян у Вовчанську значно зменшилася, а на Покровському напрямку, який був найгарячішим останні тижні, ЗСУ змогли провести успішні контратаки і тепер перед ворогом постає дилема: куди і як направляти резерви. І, як ми бачимо, вектор військових стратегічних операцій і резервні потоки ворога вже перенаправляються в Курську область. Ця дуже успішна операція Сил оборони вдарила не тільки по ресурсах і логістиці ворога, а й по військово-політичного престижу російського командування", - розповів ексголова Служби зовнішньої розвідки України.

Маломуж звернув увагу на те, що ситуація на фронті в Україні стрімко змінюється.

"Успіхи українських військових в Курській області дуже сильно підіймають бойовий дух і на інших напрямках фронту. Ми бачимо, що вже і Запорізький напрямок для ворога слабне - наші контратаки останніх днів показали, що у ворога немає жодних успіхів.

Також ми фіксуємо, що противник зменшив кількість ударів КАБами - завдяки успішній операції наших спецслужб було знищено величезні запаси цих боєприпасів на території РФ, тільки на одному складі було понад 7 тисяч одиниць бомб. Другий момент - поява в українському небі F-16, які стримують авіацію ворога, росіяни вже не так безкарно завдають удари. І, третій момент, це наші системи ППО - тут ми маємо навіть певний паритет і змушуємо противника відходити", - резюмував Маломуж.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зробив натяк на те, що українська армія продовжує військову операцію на території Курської області РФ.