RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Міноборони та МОЗ працюють над електронними направленнями на ВЛК

Міністерство охорони здоров’я та Міністерство оборони України працюють над запровадженням електронних направлень на ВЛК.

Про це в коментарі для статті "Українська паперова армія: як Міноборони намагається цифровізувати військо" розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За її словами, наразі відбувається консультація: "Міноборони зараз консультується з Міністерством охорони здоровʼя, як впровадити електронні направлення на ВЛК через "Резерв+" як для військовозобов’язаних, так і для чинних бійців".

Вона припускає, що найімовірніше у такому електронному направленні буде відповідний QR-код, за яким лікарі ВЛК зможуть ідентифікувати людину.

Окремо Черногоренко наголосила на роботі МОУ та МОЗ в питанні створення електронної системи для військових лікарів, в якій відображатиметься вся інформація про лікування бійців. Наразі такі дані можна отримати з центральної бази будь-якої лікарні після надсилання запиту.

Проте, за її словами, необхідно також працювати над створенням окремої бази з історіями лікування або реабілітації бійців, що сприятиме зручності роботи військових лікарів. Такий механізм, як коментує заступниця міністра оборони, планують впровадити до кінця 2024 року.

Раніше ми також писали, що Міністерство оборони вже восени планує запустити в застосунку "Резерв+" функцію онлайн-рекрутингу. При цьому електронні повістки впроваджувати не планують.